flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Доступність маломобільних груп населення до приміщення Люботинського міського суду Харківської області

31 травня 2018, 16:08

З метою забезпечення рівного  доступу людей з обмеженими потребами до приміщення Люботинського міського суду Харківської області,  наказом керівника апарату суду визначено відповідальну особу - судового розпорядника Губську Ірину Миколаївну. Судовому розпоряднику  проведено інструктаж щодо етики поведінки відповідальною особою суду для надання допомоги та супроводження мало мобільних груп населення.

Вхід до приміщення суду обладнаний, з урахуванням державних будівельних норм,  пандусом і кнопкою виклику за адресою:  м. Люботин. вул. Некрасова, 10 (корпус А), т.741-19-86.

Кнопка виклику встановлена зліва від входу до приміщення суду для виклику відповідального працівника суду.

 

 

Інформація для осіб з інвалідністю та інших

маломобільних груп населення

 

Під час призначення справ, стороною в яких є особи з інвалідністю, судом обов'язково враховується потреба розгляду справи  у залах розміщених на першому поверсі, а також є можливість проведення судового засідання у режимі відео-конференції.

На офіційному веб-сайтіЛюботинського міського суду Харківської області постійно оновлюється сторінка, на якій розміщена інформація про розклад розгляду судових справ. Також сторони по справі мають змогу отримати  інформацію за допомогою телефону, факсу, e-mail.

Суддів та працівників апарату суду ознайомлено з «Аналізом забезпечення рівного доступу людей з особливими потребами до правосуддя», звернуто увагу на  рекомендаційні правила спілкування із людьми з особливими потребами.   

Вхід до приміщення суду обладнано пандусом, який має поруччя з обох боків. Є кнопка виклику та табличка з відповідною інформацією.

Існує пониження бордюрів в місцях перетину тротуарів з проїжджою частиною. Територія постійно прибирається від снігу, льоду тощо.

Двері при вході в будівлю 140 см, поріг відповідає нормативам: до 2,5 см.