flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги присяжних

26 грудня 2023, 16:17
 

Люботинський міський суд Харківської області  нагадує присяжним про необхідність подання  електронної декларації.
У  зв’язку із відновленням електронного декларування згідно Закону України «Про внесення змін до деяких законів України про визначення порядку подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, в умовах воєнного стану» №3384-ІХ»  присяжні, які у 2021 – 2022 роках брали участь у розгляді справ, незалежно від того, чи отримали виплати за виконання обов’язків у суді та не подали декларації зобов’язані за періоди 2021-2022 роки подати декларації не пізніше 31 січня 2024 року.

Відповідно до підпункту «ґ» пункту 1 статті 3 Закону України «Про запобігання корупції» до суб'єктів декларування та відповідальності за корупційні правопорушення відносяться присяжні (під час виконання ними обов’язків у суді).

Для заповнення декларації присяжним потрібно отримати кваліфікований електронний підпис в одного із кваліфікованих надавачів електронних довірчих послуг.

У разі виникнення питань, можна отримати на офіційному  веб-сайті НАЗК роз'яснення щодо заповнення електронних декларацій.

Звертаємо увагу, що порушення вимог фінансового контролю, умисне недекларування або декларування недостовірної інформації тягне за собою адміністративну та кримінальну відповідальність.