flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Шановні відвідувачі суду!

17 березня 2020, 14:59
 
 

З 12 березня до 3 квітня 2020 року в Україні введено карантин через спалах у світі короновірусу. Таке рішення було прийнято на засіданні Кабінету Міністрів України у середу, 11 березня.

Рада суддів України з розумінням ставиться до такого рішення Уряду позаяк воно має на меті убезпечити населення України від розповсюдження гострої респіраторної хвороби та масового поширення вірусної інфекції.

Саме тому, розпорядженням  голови Люботинського міського суду Харківської області  «Про організацію роботи Люботинського міського суду Харківської області на час карантину» від 17.03.2020 № 01-05/03 встановлено  особливий режим  роботи  Люботинського міського суду Харківської області на період з 16 березня до 03 квітня 2020 року,  згідно якого вирішено:

  • припинити проведення особистого прийому громадян керівництвом суду;
  • заборонити допуск  в судові засідання  осіб, які не є учасниками судових засідань;
  • заборонити допуск в судові засідання та приміщення суду осіб з ознаками респіраторних захворювань (блідість обличчя, почервоніння  очей, кашель, задуха,  гарячка тощо);
  • проводити ознайомлення учасників судового процесу з матеріалами судових справ в дистанційному  режимі, шляхом надсилання  сканкопій матеріалів справ електронною поштою.

Рекомендувати громадянам:

- всі необхідні документи  (позовні заяви, заяви, скарги, відзиви, пояснення, клопотання тощо) надавати суду в паперовому вигляді шляхом направлення засобами поштового зв’язку, або в електронному  вигляді на електронну адресу.

Рекомендувати учасникам  судових засідань подавати до суду заяви про розгляд справ у їх відсутність.

- Утриматися від відвідування  приміщення суду за наявності  будь-яких захворювань вірусного чи бактеріального характеру.

Крім того  адміністрація  суду звертається до громадян, які є учасниками судових процесів, з проханням утриматися від участі у судових засіданнях, якщо слухання не передбачають обов'язкової присутності учасників сторін шляхом направлення до суду  заяв про відкладення чи про розгляд справи без участі сторін.

Усі заяви та клопотання, а також інші документи  рекомендуємо направляли до суду засобами поштового зв’язку на адресу 62433, Харківська область, м. Люботин, вул. Некрасова, 10,  або на електронну адресу суду inbox@lbt.hr.court.gov.ua.

Наголошуємо, що  такі заходи запроваджено на період з 16.03.2020 по 03.04.2020 з метою  убезпечення  населення України від розповсюдження COVID-19.

Додаткову інформацію можна отримати за тел. (057) 741-19-86, (057) 746-37-29.