flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У лютому до судів Харкова та області масово несли вогнепальну зброю, ножі та балончики сльозогінної дії

11 березня 2024, 14:41

Судовими охоронцями Харківщини було не допущено до судових установ 4489 предметів, що становлять загрозу для життя та здоров'я людей. Це на 887 одиниць більше, аніж у попередньому місяці.

Так, харків’яни та відвідувачі міста до судових установ стали більше брати з собою предметів підвищеної небезпеки. Лідерами з виявлення та недопущення до пронесення заборонених до предметів стали:

  • вогнепальна зброя: Дзержинський районний суд (23 од.) та Харківський апеляційний суд (16 од.),
  • пристрої для відстрілу патронів, споряджених гумовими кулями: Київський районний суд (27 од.), Ленінський районний суд (18 од.), Дзержинський районний суд (17 од.),
  • ножі: Жовтневий районний суд (85 од.), Ленінський районний суд (70 од.), Комінтернівський районний суд (45 од.),
  • Балончики споряджені речовинами сльозогінної та дратівливої дії: Жовтневий районний суд (85 од.), Київський районний суд (54 од.), Московський районний суд (49 од.).

Серед судових установ Харківської області:

  • вогнепальна зброя: Зміївський районний суд (8 од.), Балаклійський районний суд (5 од.),
  • ножі: Зміївський районний суд та Первомайський міськрайонний суд (10 од.),
  • Балончики споряджені речовинами сльозогінної  та дратівливої дії: Лозівський міськрайонний суд (9 од.), Дергачівський районний суд (6 од.).

Загалом  під час поверхневої перевірки, за допомогою металошукачів було виявлено:  вогнепальна зброя – 111 одиниць, пристрої для відстрілу патронів споряджених гумовими кулями – 125 од., патрони, у тому числі й споряджені гумовими кулями – 2980 од., ножі – 644 од., ножиці, викрутки або аналогічні загострені предмети – 184 од., балончики, споряджені речовинами сльозогінної та дратівної дії – 432 од., електрошокові пристрої – 13 од.

 

 

 

Служба судової охорони вкотре нагадує харків’янам та відвідувачам міста про правила відвідування судів та їх дотримання, задля безпеки кожного учасника судового процесу.